Besplatan obrok za decu ako roditelji ostave telefone na ulazu

„No phone zone“ je novi program u britanskom restoranu Frankie & Benny’s, kojim nameravaju da smanje korišćenje telefona za stolom

Britanski restoran Frankie & Benny’s je predstavio zonu bez mobilnih telfona nakon što su sproveli anketu o tome koliko korišćenje telefona ima uticaja na porodične večere. Oni od sada u ponudi imaju besplatne obroke za decu čiji roditelji ostave telefone na ulazu u restoran.

„No phone zone“ je novi program u britanskom restoranu Frankie & Benny’s, kojim nameravaju da smanje korišćenje telefona za stolom.

Skoro 20 odsto ispitane dece je reklo kako njihovi roditelji radije provode vreme koristeći telefon nego razgovarajući sa njima. Među ispitanicima su i roditelji, a čak 23 odsto ispitanih je priznalo da proveravaju telefon u toku jela, neki čak i kad im se deca obrate.

Osim toga, bilo je i dece koja su rekla da ponekad skrivaju telefone svojih roditelja kako bi oni imali više vremena za njih.

Zaposleni u restoranu će roditeljima doneti posebnu kutiju u koju će odložiti telefone tokom jela, a vlasnici restorana tvrde da će ovaj program potrajati.

Izvor: Novosti