Đaci, zbog gripa, neće ići u škole do 25. februara

Vlada Srbije donela je odluku da se produži školski raspust za još nedelju dana zbog aktuelne situacije sa gripom, prenose beogradski mediji pozivajući se na izvore u Vladi.

Ministarstvo zdravlja je ranije dalo preporuku Ministarstvu prosvete da se raspust produži za još nedelju dana.

„U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom gripa, sa rastućim trendom nivoa kliničke aktivnosti oboljenja sličnih gripu, a imajući u vidu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, kao i to da se u uzrastu do 15 godina prijavljuju najveće stope obolevanja od oboljenja sličnih gripu, preventivna mera produžetka raspusta značajno će uticati na smanjenje obolevanja od gripa u našoj zemlji“, navodi se u preporuci Ministarstva zdravlja.

Beograd je prihvatio preporuku Vlade Srbije i produžio raspust đacima svih osnovnih i srednjih škola za sedam dana, a o nadokandi časova odlučivaće škole uz odobrenje Ministarsttva prosvete, saopšteno je iz Gradske uprave. Prvi nastavni dan u školama biće ponedeljak 25. februar, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

U Vojvodini se pauzira školska godina do 25. februara
Saglasno današnjoj odluci Vlade Republike Srbije donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u vojvođanskim školama u periodu od 18. do 24. februara, a deca se u školske klupe vraćaju 25. februara, u ponedeljak, saopštila je Pokrajinska vlada.

Raspust u vojvođanskim školama trajao je od 21. decembra do 15. januara.