Početak priprema za malu maturu

Ova sedmica je cela u znaku male mature. Nakon nekoliko meseci planiranja, u subotu 5. oktobra u 8:30h konačno kreću prvi časovi, koji će označiti početak pripreme za malu maturu. Novina ove godine je što ćemo pored naše stare lokacije na Bežaniji imati još jednu na Novom Beogradu.

Tokom narednih 8 meseci, đaci će spremati gradivo koje se naći na testovima iz matematike i srpskog jezika, kao i na kombinovanom testu (hemija, fizika, geografija, biologija, istorija). Na kraju pripremnog ciklusa, đake će kao i ranijih godina čekati svakodnevna provera znanja u vidu testova (simulacija male mature), koja će trajatu pune dve nedelje. Ovaj vid testiranja se pokazao kao vrlo uspešan kod prethodnih generacija, jer đaci, roditelji, pa i nastavnici tada imaju uvid u greške, i svi se trude da ih momentalno isprave.

Grupe koja kreću na pripreme na Novom Beogradu (popularni blokovi), u subotu će startovati sa matematikom, nastaviti sa fizikom, dok ih u nedelju čeka jedan dvočas iz srpskog. Đaci koji dolaze na Bežanijsku kosu, prvo će u subotu imati srpski jezik, dok u nedelju ih čekaju dva dvočasa iz matematike i iz srpskog.

Svim učenicima od sveg srca želimo da iz naših učionica ponesu što više znanja, provežbanih zadataka, naučenih lekcija, i da veruju u sebe i svoj rad na časovima. I roditeljima želimo puno strpljenja, razumevanja, i da pruže punu podršku našim drugarima.


 

POSLEDNJE PRIPREME PRED POČETAK

Naš tim vredno radi na završnim pripremama. U toku su poslednje kontrole i uskoro i mi odlazimo na odmor. Jedva čekamo da sutra startujemo. Biće ovo zanimljiva godina, puna izazova i baš joj se radujemo.