Tinejdžerka zaradila 260 hiljada funti na smišljanju imena

Bo Rouz Džesap je 19-godišnjakinja koja zarađuje dajući imena deci drugih ljudi. Nakon što je 2016. godine s roditeljima posetila porodične prijatelje u Kini, očev prijatelj zamolio ju je da smisli britansko ime njegovom novorođenom detetu jer su Kinezima britanska imena privlačna, prenosi Indeks.

Razlog tome je i činjenica da je nezgodno imati samo kinesko ime jer ono onemogućava osobi da ima korisničko ime ili mejl adresu na internacionalnim stranicama ili fakultetima u budućnosti, zbog čega Kinezi deci daju jedno kinesko i jedno englesko ime.

Iako je prvo objasnila da se ne smatra dovoljno važnom osobom u detetovu životu da bi mu ona dala ime, kada je čula kakva apsurdna imena deca u Kini vrlo često dobijaju, poput Roleks, Epl i slično, odlučila je nešto preduzeti te je pokrenula vlastiti posao pod nazivom Special Name.

Reč je o stranici koja Kinezima daje uvid u tradicionalna britanska imena, a funkcioniše tako da korisnik prvo odabere pet od ponuđenih 12 osobina koje bi mogle krasiti njegovo dete. Metoda kojom Kinezi tradicionalno daju imena vrlo je slična toj, zbog čega je Bo odlučila zadržati takav pristup.

Nakon što odaberu pol i osobine, roditeljima se generišu tri imena koja mogu podeliti i prokomentarisati s članovima obitelji i prijateljima putem We-Chata te tako doneti konačnu odluku. Svaki predlog imena mogu odštampati na sertifikatu koji uključuje i značenje imena te dobiju i primer jedne poznate osobe koja nosi to isto ime.

Prvih 160 hiljada imena je odradila besplatno, a kasnije je po imenu naplaćivala svoju uslugu svega 60 penija. Od tada je nadenula imena čak 670 hiljada beba, čime je zaradila preko 260 hiljada funti, piše MamaMia.

Bo ističe kako ne može proceniti koja su britanska imena najpopularnija među korisnicima njene stranice, ali je raduje što je doprinela nečemu, a pritom se zabavlja.

„Nisam očekivala da će to biti išta više od malog projekta. Ovo je prijatno iznenađenje, ali sasvim sigurno je – iznenađenje“, zaključila je snalažljiva devojka.