Uputstvo za online nastavu

Dragi naši, donosimo vam detaljno uputstvo za učestvovanje u online nastavi koja će krenuti u ponedeljak 23.03.2020. Pre svega, važno je da razjasnimo neke stvari. Online nastava se sastoji iz 3 segmenta:

  1. Video materijal – deo u kome učenici gledaju unapred snimljen materijal u trajanju do 25 minuta
  2. Online kominikacija – deo u kome će preko online platforme „ZOOM“ učenici imati priliku da u direktnoj komunikaciji sa nastavnicima postave pitanja vezana za gradivo koje su slušali u prvom segmentu
  3. Zadaci – deo u kome će učenici rešavati testove i time pokazati u kojoj meri su savladali aktuelno gradivo.

Za ovaj vid nastave, veoma je važno da se učenicima omogući slobodna prostorija (dečja soba, spavaća soba, ili bilo koja druga prostorija) u kojoj neće biti prisutan niko osim samog učenika, da se zatvore svi prozori, i omogući maksimalna moguća tišina. Na ovo apelujemo kako u toku same nastave, glasovi ukućana ne bi postali deo nastavnog procesa. Time bi izbegli remećenje radne atmosfere. Prijavljivanje na „ZOOM“ platformu možete vršiti preko android ili iphone telefona, kao i preko svih vrsta računara (desktop računari, laptop ili tablet računari…).

Zakazivanje nastave, vršiće se kao i do sad. Učenici i roditelji će putem SMS biti obavešteni kada moraju da se konektuju tj. prisustvuju online nastavi. Broj učenika po grupama, iz tehničkih razloga, je ograničen. Ukoliko iz nekog razloga niste u mogućnosti da se konektujete u zakazanom terminu, molimo vas da nam to na vreme javite.

U daljem delu teksta, vam donosimo detaljno uputsvo za praćenje nastave. Ukoliko imate dodatnih pitanja, nemojte se ustručavati da ih postavite. Imajte u vidu, da zbog novonastale situacije, nećemo biti u mogućnosti da odgovaramo na vaše pozive i poruke posle 20h.

Kontakt telefoni na kojima možete dobiti sve dodatne savete su:
Školica: 060 / 50 – 77 – 220
Ljubica: 063 / 22 – 77 – 50

Uputstvo za učešće u online nastavi možete preuzeti ovde