PRIPREME ZA MALU MATURU

Mala matura (nekada prijemni ispit) je najvažniji test za svakog osmaka. Zbog svoje važnosti često je vrlo stresan, jer od rezultata na ovom testu zavisi da li će učenik upisati željenu srednju školu. Jednostavno, celo školovanje staje u 3 dana i 3 testa.

Pripremna nastava za malu maturu odavno nije luskuz ili nastava samo za one ambiciozne. Individualni časovi i rad po posebno prilagođenom programu mogu biti rizičan poduhvat. Obim gradiva koje će se naći na testovima zahteva ozbiljnu pripremu, kao i rad na oslobađanju od treme i nesigurnosti.

Zbog toga, „Obrazovni Centar Triangl“ svake godine organizuje grupnu pripremnu nastavu osmaka za upis u srednje škole. Po planu i programu predviđeno je obnavljanje gradiva iz svih predmeta koji će se naći na završnom testu. Grupe su male, a sa njima će raditi tim nastavnika koji je na okupu više od 10 godina. Dugogodišnje iskustvo i mnoge generacije koje smo spremali za malu maturu su naš najveći adut.

slider 2 za sajt

Timski rad

Pripreme katakteriše timska atmosfera. To znači da svi jednako učestvuju u nastavi koja je interaktivna, a komunikacija dvosmerna.

slider 6 za sajt

Testovi znanja

Poslednje tri sedmice priprema organizujemo testove iz svih predmeta koji će biti na maloj maturi. Testovi su autentični, i delo su naših nastavnika.

slider 1 za sajt

Atmosfera

Najponosniji smo na atmoferu koja vlada u našim učionicama. Najkompleksnije zadatke često rešavamo kroz zabavu što pomaže da se deca oslobode pritiska. 

Želiš odmah da nam se pridružiš?

Grupe

Grupe su sastavljene od 5 do 7 učenika, što ostavlja dovoljno vremena i prostora nastavniku da se podjednako posveti svakom učeniku. Formiranje grupa prati usklađivanje termina priprema sa obavezama učenika. Dužni smo da izađemo u susret svim đacima, i obezbedimo termine koji će se uklapati sa njihovim obavezama.

Nastava

Nastava se odvija vikendom. Čas traje 90 minuta (dvočas). Tokom vikenda polaznici prvog ciklusa imaju 3 časa, dok polaznici drugog ciklusa imaju 4 časa. Između časova, učenici imaju pauzu od 10 minuta, kako bi se odmorili. Svaki čas počinje petominutnim testom, koji ima za cilj da nastavnicima pokaže kako su učenici savladali gradivo koje su radili prošlog vikenda. Rezultati testova se dostavljaju roditeljima na mesečnom nivou.

Prvi i drugi ciklus

Prvi ciklus priprema počinje 5. oktobra i traje 8 meseci. Prednosti ovog ciklusa su u tome što se na vreme kreće sa nastavom, a učenici tokom vikenda imaju 3 časa, pa samim tim nedeljom imaju više vremena za odmor ili druge aktivnosti. Drugi ciklus počinje 30. novembra. On kao i prvi ciklus obuhvata kompletno gradivo. Razlika je u tome što učenici koji bi počeli sa pripremama 30. novembra (drugi ciklus), imaju veći fond časova, kako bi stigli učenike koji su krenuli sa pripremama 2 meseca ranije. To znači da polaznici drugog ciklusa imaju 4 časa tokom vikenda. Koja je razlika u samom planu i programu možete videti na dnu stranice. Sa polaznicima i jednog i drugog ciklusa rade isti nastavnici.

Lokacije

Budući srednjoškolci mogu birati u koju će učionicu dolaziti na pripreme. Triangl se trenutno nalazi na dve lokacije:

  • Peđe Milosavljevića 48, Bežanijska kosa
  • Jurija Gagarina 185, Novi Beograd

Želiš odmah da nam se pridružiš?

Plan i program priprema za PRVI CIKLUS možete videti OVDE.

Plan i program priprema za DRUGI CIKLUS možete videti OVDE.

PRIPREME

ZA MALU MATURU
80 / mesečno
  • Matematika
  • Srpski jezik
  • Hemija, fizika, biologija, geografija, istorija
  • 180 min. subotom
  • 180 min. nedeljom
  • Testovi znanja u junu