Triangl

Plaćanje I Testiranja

Dragi naši,

za nama je poslednji vikend priprema za malu maturu i ovim se završava deo nastave koji je obuhvatao obnovu gradiva od 5. do 8. razreda. Jedino će učenici koji dolazi u učionicu u Danila Srdića 11, imati dodatne časove iz matematike i srpskog jezika, ali o tome nešto više narednih dana.

Ono što sve najviše zanima jeste kako će izgledati naredni (završni) deo priprema. Zvanično ovaj deo priprema počinje u nedelju 12. juna. Kao što znamo, učenici sa nastavom u svojim osnovnim školama završavaju u petak 10. juna, kada će sigurno biti deo školskih proslava, pa smo zbog toga odlučili da im pružimo jedan dan odmora pred najzahtevniji deo priprema.

Završni deo priprema se sastoji od testiranja – koja će se obavljati u prepodnevnim časovima, i vežbanja koja će se obavljati u poslepodnevnim časovima. Učenici će dolaziti svakog dana, a o terminima i rasporedu testova će svakodnevno stizati obaveštenja (dan za dan). Već sada je jasno da u prvih nekoliko dana neće svi učenici ići na oba programa. 

  • Planirano je da učenici koji su zadovoljili radom i znanjem u samom početku dolaze samo na testiranja. Od rezultata na testovima, kriterijuma nastavnika i ambicija učenika, zavisi da li će dolaziti na dodatna vežbanja
  • Jedan deo učenika će od samog starta obavezno dolaziti dva puta dnevno (pre podne testovi – posle podne vežbanje zadataka sa testova), jer će oba programa za njih biti od izuzetne važnosti i kroz takav rad očekujemo maksimalnu produktivnost i napredak
  • Veoma mali broj učenika će prvih par dana dolaziti samo na vežbanja. Za njih će ovaj program trajati samo prva 4 dana, dok ne steknu sigurnost u svoje mogućnosti. Nakon toga ćemo i njih priključiti gore navedenim programima

Obaveštenje o tome kada učenici dolaze, kojoj grupi učenika pripadaju, koliko će vremena provoditi u Trianglu, stići će u toku ove nedelje. Završni deo priprema zvanično traje do 25. juna, ali ćemo i nakon toga biti dostupni za sve učenike koji žele dodatno da rade.

Naravno, mi bismo bili najzadovoljniji kada bi svi dolazili na oba programa svakog dana (dva puta dnevno), ali je iskustvo iz prethodnih godina pokazalo da to za određene učenike ume da bude kontraproduktivno. Zato ćemo prvih par dana završni deo testiranja organizovati na način koji je predstavljen u tekstu iznad. Nakon toga, će se sasvim izvesno povećati broj onih koji će dolaziti u naše učionice na oba programa.

Triangl - Jedina Škola Koja Se Voli |

Što se tiče samih testova, oni su koncipirani tako da budu nalik onima sa završnih ispita. Svaki test će imati 20 zadataka, a za svaki test predviđeno vreme rada je 120 minuta. Kako bismo prešli što više zadataka, dnevno će se raditi dva testa (matematika i kombinovani; ili srpski i kombinovani).

Učenici su dužni da na testove dolaze pripremljeni kao da je u pitanju mala matura. Nošenje grafitne olovke, hemijske olovke i gumice je OBAVEZNO. Telefoni se na početku testa gase i oduzimaju. Učenicima koji ne budu sa sobom nosili pribor neće biti omogućeno da rade testove. Svako ponašanje koje remeti druge učenike biće sankcionisano oduzimanjem testa i udaljavanjem iz učionice. 

Rezultati testova će se slati raditeljima istog dana kada je test rađen, ili dan kasnije. Takođe, učenicima će što ranije biti podeljeni radovi na uvid. Veoma je važno da znamo da Triangl ne zadržava testove učenika i da je nama u interesu da svaki roditelj ima uvid u rad svog deteta.

Plaćanje

Ovaj deo se odnosi na sve, osim na one koji su pripreme plaćali odjednom ili iz dva puta, i samim tim izmirili svoje obaveze.

Junska, ujedno i poslednja rata po unapred predviđenom planu plaćanja je korigovana i iznosi 7.000 dinara. Datum za izmirenje poslednje rate je 15. jun.

Ukoliko imate dodatnih pitanja po pitanju završnih testiranja ili plaćanja, ili pak želite da se informišete o drugim stvarima, molimo vas da nas kontaktirate tokom predstojećeg vikenda.