PRIPREME ZA MALU MATURU

Mala matura (nekada prijemni ispit) je najvažniji test za svakog osmaka. Zbog svoje važnosti često je vrlo stresan jer od rezultata na ovom testu zavisi da li će učenik upisati željenu srednju školu. Jednostavno, celo školovanje staje u 3 dana i 3 testa.

Pripremna nastava za malu maturu odavno nije luskuz ili nastava samo za one ambiciozne. Individualni časovi i rad po posebno prilagođenom programu mogu biti rizičan poduhvat. Obim gradiva koje će se naći na testovima zahteva ozbiljnu pripremu, kao i rad na oslobađanju od treme i nesigurnosti.

Zbog toga „Obrazovni centar Triangl“ svake godine organizuje grupnu pripremnu nastavu osmaka za upis u srednje škole. Po planu i programu predviđeno je obnavljanje gradiva iz svih predmeta koji će se naći na završnom testu. Grupe su male, a sa njima će raditi tim nastavnika koji je na okupu više od 10 godina. Naš najjači argumet je dugogodišnje iskustvo i mnoge generacije koje smo spremali za malu maturu.

slider 2 za sajt

Timski rad

Pripreme katakteriše timska atmosfera. To znači da svi jednako učestvuju u nastavi koja je interaktivna, a komunikacija dvosmerna.

slider 6 za sajt

Testovi znanja

Poslednje tri sedmice priprema organizujemo testove iz svih predmeta koji će biti na maloj maturi. Testovi su autentični i delo su naših nastavnika.

slider 1 za sajt

Atmosfera

Najponosniji smo na atmosferu u našim učionicama. Najteže zadatke često rešavamo kroz zabavu što pomaže da se deca oslobode pritiska. 

Grupe

Grupe su sastavljene od 5 do 8 učenika, što ostavlja dovoljno vremena i prostora nastavniku da se podjednako posveti svakom učeniku. Formiranje grupa prati usklađivanje termina priprema sa obavezama učenika.

Nastava

Nastava se odvija vikendom. Čas traje 90 minuta (dvočas). Tokom vikenda polaznici i prvog ciklusa i drugog ciklusa imaju po 4 časa (dva časa subotom i dva časa nedeljom). Između časova, učenici 10 minuta pauze za odmor. Nastava počinje (petominutnim) kratkim testom. Svrha ovih provera jeste mogućnost da i nastavnici i učenici provere stepen usvojenog znanja sa prethodnog časa. Rezultati testova se dostavljaju roditeljima na mesečnom nivou.

Sva mesta su popunjena!

Prvi ciklus

Prvi ciklus priprema počinje 3. oktobra i podeljen je na 8 celina od kojih je poslednja rezervisana za mesec jun i predviđena je za testiranja učenika i obnavljanje gradiva. Termini grupa, kao i broj učenika po grupama, može se preuzeti klikom na dugme ispod teksta. U rasporedu su prikazani kapaciteti učionica na obe lokacije. Pre bilo kakvog planiranja, neophodno je proveriti koji su termini na raspolaganju.

* Preporučuje se svim učenicima koji pored škole imaju dodatne aktivnosti (sport, gluma, strani jezici, muzičke sekcije, itd…) da se što pre jave i rezervišu svoje mesto jer smo zbog novonastalih okolnosti ograničeni sa kapacitetima pa mere predostrožnosti zbog širenja epidemije se moraju strogo poštovati.

Kompletan plan i program za I ciklus priprema može se preuzeti jednim klikom na dugme ispod tabele “Fond časova”.

FOND ČASOVA I CIKLUS

Matematika: 29 časova

Srpski jezik: 29 časova

Fizika: 10 časova

Hemija: 10 časova

Biologija: 10 časova

Istorija: 10 časova

Geografija: 10 časova

Testovi: 9 časova

Plan i program možete preuzeti klikom na dugme ispod

Drugi ciklus

Drugi ciklus priprema počinje 5. decembra. Uskoro opširnije…

Sva mesta su popunjena!

Koji ciklus je za mene?

Najčešće pitanje učenika i roditelja je: “Koja je razlika između 1. i 2. ciklusa?”

Prvi ciklus priprema, kako je navedeno u prethodnom delu teksta, počinje ranije i ima veći fond časova. To ne znači da ovaj ciklus sadrži gradivo koje nije sastavni deo programa i 2. ciklusa. Naprotiv, oba ciklusa prelaze identično gradivo. Razlika je, zapravo, u dinamici prelaska gradiva. Prvi ciklus daje mogućnost nastavnicima da zahtevnije oblasti obnove sa učenicima i nekoliko puta, ukoliko za to ima potrebe. Ovaj deo je od izuzetne važnosti, naročito za učenike sa slabim predznanjem. Pored toga, 1. ciklus učenicima omogućava prednost prilikom usklađivanja termina priprema sa privatnim obavezama.  Prvi ciklus nudi više opcija i pogodnosti. Tako da je naša preporuka prvi ciklus.

Kapaciteti učionica

Jednim klikom na dugme ispod teksta, možete preuzeti raspored i kapacitete učionica za oba ciklusa na obe lokacije. Zbog svakodnevnog prijema novih učenika, neophodno je proveriti raspoloživost slobodnih mesta po terminima.

Online nastava

Za sve učenike koji iz nekog razloga ne mogu da dolaze u naše učionice, Triangl organizuje online nastavu. Za više detalja klikni na dugme ispod teksta.

Sva mesta su popunjena!

Lokacije

Budući srednjoškolci mogu birati u koju će učionicu dolaziti na pripreme. Triangl se trenutno nalazi na dve lokacije:

Sva mesta su popunjena!