Triangl | Škola Koja Se Voli

Više od 80 nastavnika, širom Beograda, svakog dana posećuje bolničke sobe i domove dece na lečenju i tako obrazovanje čini dostupnim i tim mališanima.

Osnovna škola „Dr Dragan Hercog“ nije nalik ni jednoj drugoj školi u Beogradu – nastavnici rade potpuno drugačije od svojih kolega.

Zoran Aleksić, direktor škole, rekao je za N1 da je njihov rad terenski, da nastavnici, njih 87, nastavu izvode širom teritorije Beograda i u 12 beogradskih bolnica.

Radimo sa decom koja se nađu na bolničkom lečenju, sa decom koja su na kućnom lečenju – čije lečenje zahteva dugotrajnost i imamo dva odeljenja koja rade sa decom onlajn, neka od njih su i iz unutrašnjosti, dodaje.

najnovije vesti

Kaže da su izazovi pred nastavnicima veliki. Raditi sa decom koja su bolesna zahteva poseban pristup nastavi, prilagođavanje sadržaja i planova, navodi Aleksić. Podseća da njegove kolege rade u bolničkim uslovima, koji nisu učionički, i ističe da je potrebno mnogo fleksibilnosti. Prilagoditi se zdravstvenom stanju učenika u svakom trenutku, prilagoditi zadatke na koje dete može da odgovori – to su sve izazovi, dodaje.

„Moram da kažem da su naši učenici izuzetni heroji i ne beže od nastave, već naprotiv – jedva čekaju da nastavnik dođe i uspostavljaju jako dobru komunikaciju. Ta komunikacija rezultira i dobrim radovima, predstavama koje izodimo, na takmičenjima. Trudimo se da naši učesnici budu prisutni svuda gde mogu da budu prisutni – učestvuju na raznim priredbama koje se organizuju na nivou Grada“, istakao je sagovornik N1.

Roditelji koji žele da uključe decu u ovaj program, mogu im se obratiti preko ordinirajućeg lekara, preko matičnih škola gde su upisana deca ili putem telefona na sajtu škole „Dr Dragan Hercog“.