Triangl | Škola Koja Se Voli

Ciljevi nastave

Pripreme za malu maturu predstavljaju poseban oblik nastave. Održava se samo za učenike 8. razreda osnovnih škola. Za cilj ima da kroz obnovu gradiva učenike podseti na lekcije i oblasti koje se mogu naći na završnim testovima. Plan i program predviđa obnovu gradiva od 5. do 8.razreda. 

Nastavne aktivnosti odudaraju od klasične nastave koja se praktikuje u osnovnim školama. Grupe su sastavljene od 5 do 12 učenika. To omogućava nastavnicima da se u toku 90 minuta (koliko traje jedan čas) posvete svim učenicima. Težimo ka tome da nastava bude interaktivna, i da komunikacija između nastavnika i učenika bude dvosmerna. Kroz ovako organizovanu nastavu predviđeno je da svako dete dobije dovoljno prostora za napredak. 

Organizacija Nastave

Nastava se odvija i subotom i nedeljom. Učenici na početku priprema biraju jedan od 3 dostupna termina: 

  • 08:30h
  • 11:30h
  • 14:30h

U sklopu termina učenici su podeljeni u dve ili više grupa. Grupe su oformljene po sledećim kriterijumima: znanje, aktivnost na času i ambicije učenika, a sve sa ciljem da produktivnost na času bude što veća.

Vreme Tokom Časova

Učenici tokom vikenda oba dana dolaze u istim termina i u našim učionicama provode po 180 minuta. Tokom nastave između dva časa organizovana je mini-pauza da se učenici odmore.

Početak 1. oktobra

Prvi ciklus priprema za malu maturu počinje 1. oktobra. Planirano je da se gradivo od 5. do 8. razreda obnovi do prve nedelje juna kada nas očekuje prelazak na svakodnevno testiranje. Tokom jeseni, časovi matematike i srpskog jezika su svakog vikenda na rasporedu – subotom 2 čaša matematike po 90 minuta, nedeljom 2 časa srpskog jezika po 90 minuta. Izborni predmet se ovom procesu priključuje u drugom polugodištu nakon raspusta. Testiranje učenika na pređeno gradivo održava se svakog trećeg ili četvrtog vikenda.

Međutim, iako je zvaničan start priprema zakazan za 1. oktobar, svi učenici koji se prijave do 1.septembra biće u obavezi da u našim učionicama prisustvuju inicijalnom testu. Ovo je jedan od najvažniji momenata, jer će rezultati sa testa nedvosmisleno pokazati sa kakvim znanjem raspolažu učenici i biće presudni u formiranju novih grupa. Inicijalni test će biti organizovan minimum 2 nedelje pre početka priprema.

Program priprema za malu maturu sadrži:

  • 39 časova matematike
  • 38 časova srpskog jezika
  • 16 časova izbornog predmeta (fizika, hemija, biologija, istorija i geografija)
  • 8 testova

Plan i program prati školski kalendar i poštuje sve raspuste i praznike. Kalendar priprema možete preuzeti klikom na dugme ispod teksta.

Literatura i pribor

Na početku priprema učenici će dobiti Trianglove zbirke zadataka iz matematike i srpskog jezik. Učenici su dužni da nose zbirke, jer je nastava bazirana na vežbanju zadataka koji se nalazi u zbirkama.

Skripte i Beleške

Literatura iz izbornih predmeta (biologija, istorija, geografija, fizika, hemija) učenicima će biti podeljena na početku drugog polugodišta. Zbirke i skripte se ne plaćaju dodatno već su uračunati u cenu priprema. Učenici su u obavezi da za svaki predmet obezbede posebnu svesku i pribor koji će takođe nositi na nastavu. 

Način plaćanja

Plaćanje se vrši unapred u periodu od 1. do 15. u mesecu. Obaveze se mogu izmiriti u prostorijama Triangla ili uplatom na tekući račun. Ukoliko se plaćanje vrši direktno u našim učionicama, roditelji su dužni da čuvaju priznanice, jer naknadne reklamacije bez dokaza o uplati neće biti priznate.

Kompletan cenovnik možete videti klikom na dugme ispod teksta.

Upis učenika na lokaciji u Peđe Milosavljevića I u juruja gagarina je završen

Na navedenim lokacijma kapaciteti su popunjeni i neće biti omogućen upis novih učenika. Prijem novih učenika je moguć na lokaciji u Danila Srdića 11, u terminu od 14.30h. Početak ovog ciklusa priprema je zakazan za 3. decembar.

Najčešća pitanja i odgovori

Pročitajte najčešća pitanja koja roditelji i učenici postavljaju pre i tokom priprema za malu maturu, jer može biti od velike koristi.

Pre svega, svi treba da razumemo da pripreme za malu maturu nisu PRODUŽENI BORAVAK. Učenici u naše učionice ne dolaze radi druženja, već da kroz rad i napredak ostvare rezulatate koji će biti dovoljni da se upiše željena škola. Takođe, veoma je važno da znamo da se na početku priprema, grupe formiraju isključivo na osnovu znanja i kapaciteta učenika. Na kraju, najbitniji uslov za premeštanje u drugu grupu je da se oslobodi mesto koje će Vaše dete popuniti.

Triangl svakom učeniku u tom slučaju kao alternativu može ponuditi da samo tog dana (vikenda) nastavu prati u drugom terminu. Naravno, to zavisi i od broja dece u drugom terminu. Ukoliko ni to nije opcija, učenik će dobiti video materijal uz koji će nadoknaditi propuštenu nastavu.

S obzirom da je učenicima koji su sprečeni da dođu u učionicu ponuđena promena termina, praćanje nastave preko Zoom aplikacije, kao i video materijal sa same nastave, korigovanje mesečne rate nije opcija.

Međutim, ukoliko učenik zbog bolesti, odlaska u inostranstvo ili nekog drugog razloga nije u mogućnosti da prati nastavu u dužini od mesec dana, onda u tom slučaju roditelji ne plaćaju ratu vezanu za taj period.

Učenici gotovo svakog vikenda dobijaju domaći iz srpskog jezika koji su dužni da urade. Učenicima, koji ne urade domaći, nije omogućeno da prisustvuju nastavi. Međutim, ukoliko nas roditelji unapred obaveste da učenik iz opravdanih razloga nije uradio domaći, onda je prisustvo na času omogućeno.