Triangl | Škola Koja Se Voli

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je do danas oko 50 odsto zaposlenih u prosveti vakcinisano protiv koronavirusa i najavio da će pre odluke o načinu izvođenja nastave od 1. septembra biti sprovedene „temeljne analize“ rizika po zdravlje, pre svega, dece, ali i svih zaposlenih u obrazovno-vaspitnom sistemu.

Ružić je naveo da će „uskoro“ članovima Kriznog štaba predložiti model nastave u novoj školskoj godini.

„Najvažniji cilj nam je očuvanje zdravlja čitavog stanovništva, a za to je, pa i za sve druge oblasti kao što je i način obrazovanja, jedan od uslova da se u što većem broju vakcinišemo“, naveo je Ružić, a prenelo Ministarstvo prosvete.

Dodao je da je namera jučerašnjeg dopisa školama u Srbiji bila „isključivo u funkciji informisanja o značaju vakcinacije i preporukama struke, a ne da poziva na obaveznost vakcinacije“.

„Tako škole mogu samo da kroz nastavnička veća, savete roditelja iskoriste mogućnost da obaveste roditelje o potencijalnim modelima vakcinacije i o tome razgovaraju, a posebno je to važno, s obzirom na činjenicu da u javnosti kruže puno dezinformacija koje usporavaju našu borbu protiv virusa kovid 19“, naveo je ministar.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.