Triangl | Škola Koja Se Voli

Ciljevi nastave

Pripreme za malu maturu predstavljaju poseban oblik nastave. Održavaju se samo za učenike 8. razreda osnovnih škola. Za cilj ima da kroz obnovu gradiva učenike podseti na lekcije i oblasti koje se mogu naći na završnim testovima. Plan i program predviđa obnovu gradiva od 5. do 8.razreda. 

Nastavne aktivnosti odudaraju od klasične nastave koja se praktikuje u osnovnim školama. Grupe su sastavljene od 5 do 12 učenika, što omogućava nastavnicima da se u toku 90 minuta (koliko traje jedan čas) posvete svim učenicima. Težimo ka tome da nastava bude interaktivna, i da komunikacija između nastavnika i učenika bude dvosmerna. Kroz ovako organizovanu nastavu predviđeno je da svako dete dobije dovoljno prostora za napredak. 

Organizacija Nastave

Nastava se odvija i subotom i nedeljom. Učenici na početku priprema biraju jedan od 3 dostupna termina: 

  • 08:30h
  • 11:30h
  • 14:30h

U sklopu termina učenici su podeljeni u dve ili više grupa. Grupe su oformljene po sledećim kriterijumima: znanje, aktivnost na času i ambicije učenika, a sve sa ciljem da produktivnost na času bude što veća.

Vreme Tokom Časova

Učenici tokom vikenda oba dana dolaze u istim termina i u našim učionicama provode po 180 minuta. Tokom nastave između dva časa organizovana je mini-pauza da se učenici odmore.

Početak je zakazan
za 4. oktobar

Iduće školske godine, pripreme za malu maturu će početi 04. oktobra. Planirano je da se gradivo od 5. do 8. razreda obnovi do kraja školske godine.

Tokom bazičnog dela priprema, učenici 3 vezana vikenda dolaze u svojim fiksnim terminima koji su dogovoreni prilikom upisa na časove srpskog jezika i matematike.

Četvrtog vikenda učenici subotom prisustvuju nastavi iz izbornog predmeta (2 časa po 90 minuta). Termini ovih časova se menjaju u odnosu na termine koji časova matematike i srpskog jezike. Međutim, i ti termini su fiksni. Raspored, odnosno kalendar kompletnih priprema za tekuću školsku godinu možete preuzeti na dnu teksta.

Naravno, do početka idućih priprema, kalendar i raspored će se promeniti, o čemu će svi roditelji biti blagovremeno obavešteni.

Međutim, iako je zvaničan start priprema zakazan za 4. oktobar, svi učenici koji se prijave do 1. septembra biće u obavezi da u našim učionicama prisustvuju inicijalnom testu iz srpskog jezika i matematike, kao i testovima profesionalne orijentacije, testu ličnosti, testu inteligencije. Ovo je jedan od najvažnijih momenata, jer će rezultati sa testa nedvosmisleno pokazati sa kakvim znanjem učenici raspolažu i biće presudni u formiranju novih grupa. Inicijalni test će biti organizovan minimum 2 nedelje pre početka priprema.

Program priprema za malu maturu za tekuću godinu sadrži:

  • 41 čas matematike
  • 41 čas srpskog jezika
  • 16 časova izbornog predmeta (fizika, hemija, biologija, istorija i geografija)
  • 36 testova

Plan i program prati školski kalendar i poštuje sve raspuste i praznike. Kalendar priprema možete preuzeti klikom na dugme ispod teksta.

(navedeni fond časova i kalendar važi za tekuću školsku 23/24 godinu)

Literatura i pribor

Na početku priprema učenici će dobiti Trianglove zbirke zadataka iz matematike i srpskog jezik. Učenici su dužni da nose zbirke, jer je nastava bazirana na vežbanju zadataka koji se nalazi u zbirkama.

Skripte i Beleške

Zbirke i skripte se ne plaćaju dodatno već su uračunati u cenu priprema. Učenici su u obavezi da za svaki predmet obezbede posebnu svesku i pribor koji će takođe nositi na nastavu. 

Pripreme za malu maturu u tekućoj školskoj godini se plaćaju u 9 mesečnih rata u iznosu od 13.500 dinara.

Ukoliko ste zainteresovani da se prijavite za program „Pripreme za malu maturu“, neophodno je da rezervišete mesto elektronskim putem, tako što ćete popuniti formular ispod teksta.