Triangl | Škola Koja Se Voli

Dragi roditelji,

S obzirom da smo tokom razgovora o upisu i prilikom rezervacije mesta za program „Priprema za malu maturu“ ostali dužni za važne informacije koje se tiču same pripreme, ovim putem vas obaveštavamo o najnovijim izmenama. Molimo vas da pročitate sve navedene izmene. Ukoliko neke od izmena nisu dobro objašnjene ili imate dodatnih pitanja, molimo vas da nas kontaktirate. Naši koordinatori su dostupni za razgovor radnim danima od 11h do 17h.

Analizirajući prethodnu školsku godinu, koja je zbog novog načina polaganja završnih ispita bila izazovnija od prethodnih, odlučili smo se da izmenimo i unapredimo postojeći plan i program. Najznačajnije izmene su:

  • veći fond časova
  • predavanja iz izbornih predmeta počinju 4.vikenda priprema, a ne od drugog polugodišta kao što je bilo planirano
  • tokom septembra učenici će polagati dva inicijalna testa (srpski jezik i matematika)
  • tokom septembra učenici će polagati psihološki test i test orijentacije

Kako nove izmene utiču kompletan kalendar priprema i raspored prikazano je slikama ispod teksta.

Kao što je prikazano, kalendar odnosno raspored je koncipiran tako da učenici tokom vikenda dolaze na 2 časa matematike i 2 časa srpskog jezika (trajanje jednog časa je 90 minuta). Svaki 4. vikend je predviđen za nastavu izbornih predmeta i za proveru znanja na pređeno gradivo u vidu testova. Raspored testova je prikazan u rasporedu boldovanim slovima.

Za razliku od prethodne školske godine, kada smo sa nastavnom iz izbornih predmeta krenuli u drugom polugodištu, ove godine nastava iz izbornih predmeta kreće već u jesenjem delu priprema, zato su učenici u obavezi da se do početka priprema odluče za svoj izborni predmet.

Ukupan fond časova za ovaj ciklus priprema za malu maturu je sledeći:

  1. matematika – 41 čas
  2. srpski jezik – 41 čas
  3. izborni predmet – 16 časova
  4. testovi  – 36 provera znanja.

Kalendar priprema za malu maturu možete preuzeti klikom na dugme ispod teksta.

Pročitaj još...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.