Triangl | Škola Koja Se Voli

U subotu 2.oktobra nova generacija učenika krenula je sa pripremama za malu maturu. Osmaci pred kojima je jedan od najvažnijih životnih ispita, radiće vredno svakog vikenda sve do par dana pred završne ispite, kada će pokušati da realizuju ono o čemu već sada maštaju.

Prethodnog vikenda, generacija rođena 2008. godine, sela je u klupe Obrazovnog centra Triangl, sa ciljem da se što bolje pripremi za malu maturu. Tokom narednih devet mesec, pored tekućih školskih obaveza, u njihovom fokusu biće i gradivo iz prethodnog dela školovanja. Obnavljaće sve ono što su radili tokom petog, šestog i sedmog razreda, kao i aktuelno gradivo osmog razreda.

Za razliku od prethodnih generacija, aktuelne osmake očekuje nešto drugačiji maturski ispit. Umesto kombinovanog testa, đaci će birati koji će predmet, pored matematike i srpskog jezika, polagati kao treći završni test. Kao izborni predmet mogu se izabrati neki od 5 predmeta sa prošlogodišnjih kombinovanih testova. Prema prvim reakcijama, učenici će najviše birati geografiju ili istoriju, dok će nešto hrabriji izabrati hemiju ili fiziku. Predmet diskusije kod učenika i roditelja, jeste da li je ovakav model polaganja lakši od prethodnog i u kojoj meri.

Pročitaj još...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.